22. jul. 2017

MARBELLA TRAVEL GUIDE

Når man kommer til Marbella eller områderne omkring solkysten, kan det virke uoverskueligt at finde de gode spisesteder, rigtige (og velkendte) butikker samt pæne instaspots. Jeg har nedenfor samlet nogle af mine favoritsteder som jeg besøgte i Marbella og byerne omkring i de 10 dage jeg var afsted, som tips eller inspiration til jer der enten skal eller overvejer at drage mod den spanske solkyst. Enjoy! 

WHERE TO EAT: 
Celicioso Gluten Free Bakery 
WHERE: Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, Puento Romano, Marbella
WHY: Celicioso var mit absolut yndlings frokost sted af alle dem vi prøvede. Det hele var først og fremmest gluten frit, og de havde et gigantisk menukort, hvor halvdelen af det bestod af vegan options samt deres berømte kager. Jeg ærgrede mig virkelig over, at vi kom så sent til caféen på vores tur, for jeg kunne snildt finde et par ting (eller 20) på menukortet, som jeg gerne ville have smagt. Celicioso er ideelt både ift. morgenmad og frokost, og jeg kan bestemt anbefale deres juices og "california jake" sandwich!
The Fresh Food Café
WHERE: Urb. Los Naranjos de Marbella, Centro Comercial, Marbella
WHY: The Fresh Food Café minder lidt om Celicioso, da det på samme måde også er en 'organic' og 'healthy food' café. Dog pga. The Fresh Food Café's lokation som ligger meget for sig selv, næsten hvad vi ville kalde "ude på landet", i et knap så befærdet og kaotisk område ift. Celicioso, er det en del mere hyggeligt og roligt at sidde og spise. Det skal dog tages i betragtning, at Celicioso ligger i et område sammen med en del andre populære restauranter og har et lidt større udvalg end The Fresh Food Café ift. de er et bakery. Derimod har The Fresh Food et lidt større udvalg når det kommer til morgenmad, og min 'Tuna Bowl' til frokost m. frisk mango slog i hvertfald på ingen måder fejl! 
Organic Cold Pressed Juicery
WHERE: Calle las Malvas, Marbella 
WHY: Det her er THE PLACE TO GO, hvis du er typen der har "smag en insta-perfect acaibowl" på din bucketlist .. eller bare er typen der elsker acaibowls. Organic Cold Pressed Juicery laver nemlig ikke andet end 3 forskellige typer acaibowls samt et hav af forskellige juices; og de er gode til det! Dette er allerede blevet mit go-to morgenmadsted når Mikkel og jeg besøger Marbella igen. Det er en smule halvdyrt, men selv Mikkel (en fyr som ikke ser "smoothiebowls" som morgenmad) mente bestemt, at det var pengene værd; også er den vidst også approved. ;) Dette sted skal prøves!
El Torreón
WHERE: c/reina fabiola local, La Cala De Mijas
WHY: Spanien er ikke kun kendt for solskin & pæne strande, men også for den spanske risret paella, som du MÅ smage! Denne restaurant ligger ikke i Marbella, men laver virkelig god paella; sea-food versionen, som vi smagte, er ekstrem lækker. Det hele smagte super frisk også har restauranten de sødeste tjenere og god udsigt lige ned til stranden, som gjorde at vi var der hele 2 gange på vores tur. 
El Niño
WHERE: Calle Campos, 26, Mijas Pueblo
WHY: Hvis I får lyst til at tage til Mijas Pueblo, for at komme lidt nærmere de lokale, er El Niño et perfekt sted! Vi fik den anbefalet af Mikkels mor og papfar, som omtalte den som "meget spansk med voksduge og "det hele"". Vi fik dog ikke udnyttet deres menukort helt, da vi bestilte noget let i form af deres tapas, men som stadig smagte rigtig godt. Specielt det de kaldte "special dishes" lød rigtig godt og ikke mindst var stemningen i restauranten virkelig hyggelig ... og spansk. 
PLACES TO GO
WHERE: Mijas Pueblo
WHY: Jeg fik vidst forklaret stemningen i den lille landsby ret godt i mit outfit indlæg derfra lige her, men som sagt er Mijas Pueblo en hyggelig lille by blandet med det lokale og det turistede, men med overvægt af det første. Byen fungerer godt som en endags-getaway, og der er et hav af hyggelige spisesteder. Vi tog derop forholdsvis tidligt, og det var derfor ret varmt at gå rundt deroppe. Et lille tip kunne være at tage derop ved aftentid i stedet, så man også fik set solnedgangen helt oppe fra, da Mijas Pueblo ligger lidt oppe i bjergene, samt fik oplevet de hvide gader i aftenlys. 
WHERE: Costa Water Park (Torremolinos, Benalmadena, 3x Fuengirola, Mijas Costa, Calahonda & Sotogrande) 
WHY: I kan google jer frem til billederne men Costa Water Park er basically et oppusteligt vandland ude i vandet. Det er lidt fysisk udfordrende eftersom det er vildt glat og dermed svært at holde sig  selve "vandlandet" uden at ryge i vandet. Vi prøvede det hele 3x på vores tur; 2 gange i Fuengirola og én enkelt gang i Calahonda, og synes bedst om den i Fuengirola. En sjov aktivitet der kan kombineres med en stranddag, dog ikke særlig optimal for folk der har svære fysiske skader. 

WHERE: Los Boliches, Fuengirola Playa (beach)
WHY: Der er sikkert en del flottere strande end den her, men eftersom Mikkel og jeg ikke er mega strandtyper, researchede vi heller ikke efter de "pæne" og gode strande, men kørte blot til den nærmeste. Vi var dog fuldt ud tilfredse! Stranden tilbyder både alm. liggestole samt strandsenge. Strandsengene er vildt gode til en hel dag på stranden, som vi også benyttede os af, dog en smule dyr da én seng koster 30€ inkl. champagne. Costa Water Park ligger samtidig også lige udenfor din solseng, samtidig med at der er mulighed for "pedalbåde" m. rutchebane, vandski mm. Dog så stranden i La Cala De Mijas ligeså god ud (hvis ikke bedre, synes jeg), og solsengene så en del bedre ud. 
SHOPPING 
WHERE: Puerto Banus // Marina Banus // Costa Marbella 
WHY: Hvis man er ude efter en shopping dag og ønsker at finde high-end butikker såsom Gucci, Cartier & Louis Vuitton er de at finde nede langs havnen. Der ligger dog også nogle high-street butikker lidt længere ude mod gaden såsom Zara, MANGO og derudover også KIKO makeup. Hvis man er mere til centershopping er Costa Marbella essentielt når det kommer til makeup, hvor der er en Sephora og samtlige beautymærker. Lige overfor ligger Marina Banus, der både har Zara & H&M. La Canada  & Miramar er også gode centre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar